• Novinky

            • Poďakovanie.

            • Kolektív materskej školy ďakuje za milé, sladké prekvapenie od mamičky Lucasa Kisa z príležitosti MDŽ. Torta nielen krásne vyzerala, ale nám aj veľmi chutila. ĎAKUJEME.

            • Marec - mesiac knihy.

            • Dňa 7.marca 2022 mravčekovia navštívili Mestskú knižnicu Jána Johanidesa v Šali, kde sa oboznámili s oddelením s detskou literatúrou. Mali možnosť prezrieť si priestory knižnice, prelistovať detské knihy a porozprávať sa o nich s tetou knihovníčkou. Návšteva knižnice sa deťom veľmi páčila. (viď. fotoalbum)

              Aj malé slniečka sa rozprávali o knihách a svoju vlastnú si samé vyrobili.

            • VSTUP DO BUDOVY od 28.2.2022

            • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

              Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

              Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len na základe „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

            • Mravčekovia - separujeme a recyklujeme.

            • Pozrite sa, ako kreatívne využili deti z mravčekovej triedy odpad a vyrobili krásne, ale aj praktické veci z materiálov, ktoré by iní vyhodili do odpadu. (viď. fotoalbum)

            • Fašiangy - Gašparkovia.

            • Hurá, je to tu, radujú sa všetci, opäť prišiel k nám, detský karneval... Takto si dňa 17. 2. 2022 zaspievali deti v gašparkovej triede. Po uplynutí karantény sa dočkali svojho fašiangového karnevalu. Predstavili svoje krásne masky a veselo sa zabávali. (viď. fotoalbum)

            • Fašiangy - Mravčekovia.

            • Po uplynutí karantény sa aj v mravčekovej triede, v náhradnom termíne, dňa 16. 2. 2022 uskutočnil fašiangový karneval. Deti prezlečené za rôzne rozprávkové postavičky sa predstavili svojim kamarátom a veselo sa spolu zabávali. (viď. fotoalbum)

            • Mravčekovia v CVČ.

            • Dňa 26. januára 2022 sa deti z mravčekovej triedy presunuli do priestorov Centra voľného času na krúžok pohybové hry, kde si spolu s Gabikou zacvičili, zasúťažili a zahrali sa rôzne loptové a zábavné hry.

            • Fašiangy u malých slniečok.

            • Chystajte si deti masky, bude smiech a špás. Fašiangový karneval dnes prišiel medzi nás....

              Dňa 9. februára sa naše malé slniečka aj s pani učiteľkou Timejkou premenili na rozprávkové postavičky a veselo šantili na fašiangovom karnevale. Nechýbal spev, tanec, zábavné hry a tradičné šišky. Deň bol plný zábavy a šťastných úsmevov našich najmenších. (viď. fotoalbum)

            • OZNAM - fašiangy v materskej škole.

            • V triede SLNIEČKA sa fašiangový karneval uskutoční v pôvodnom termíne t.j. v stredu dňa 9. februára 2022. V triedach GAŠPARKOVIA a MRAVČEKOVIA sa z dôvodu karantény presúva fašiangový karneval na 16. februára 2022. Neváhajte a chystajte si masky!

            • Trieda Gašparkovia, určené deti z triedy Mravčekovia a určený zamestnanec MŠ Budovateľská 19,Šaľa karanténne opatrenia a zákaz na triedu do 09.02.2022, vrátane

            • NARIADENIE KARANTÉNNYCH OPATRENÍ V ZARIADENÍ PRE DETI A MLÁDEŽ A POUČENIE PRE VŠETKY OSOBY

               

              Vážení rodičia Gašparkov a vybrané deti z Mravčekovej triedy!

              Nakoľko bola pani učiteľka, ktorá v piatok vyučovala aj v triede Gašparkov, popoludní v triede Mravčekov, cez víkend pozitívna, deti, ako blízky kontakt musia dodržať karanténu do 9.2.2022 vrátane. Dňa 10.2.2022  deti nastúpia  do MŠ, zákonný zástupca predloží vyhlásenie o bezpríznakovosti.

              Viď príloha: Nariadenie opatrení a poučenie RÚVZ

                                   Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

               

              Vzhľadom ku karanténe Vašich detí Vám dávam na vedonie nasledujúce informácie z RÚVZ v Nitre:

              s účinnosťou od 25.01.2022 vstúpila do platnosti nová vyhláška č. 7/2022V. v. SR Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sanariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôbpozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli doúzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 (ďalej lenvyhl. č. 7/2022), a ktoré ÚVZ SR nariadil podľa § 12 ods. 2 písm. c) af) zák. č.355/2007 Z.z.V priloženom dokumente máte upravený Váš ďalší postup.Priložený dokument môžete preposlať všetkým zákonným zástupcom žiakov.V triede, v ktorej ste zachytili osobu, u ktorej  bolo potvrdenéochorenie COVID-19 na základe RT PCR testu, antigénového testu,LAMP-testu, PoCT-testu alebo domáceho antigénového testu prerušíteprezenčné vzdelávanie na 5 dní. Prerušenie bude vždy na základenariadenia RÚVZ so sídlom v Nitre, ktoré Vám zasielame touto emailovousprávou. Určená trieda je uvedená v predmete tejto správy zaslanej naelektronickú emailovú adresu Vášho zariadenia pre deti amládež.Zákonných zástupcov žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok domácehoantigénového testu je potrebné oboznámiť, že tento výsledok musiaoznámiť všeobecnému lekárovi žiaka. Obdobne platí aj pre zamestnancov.Ako prevádzkovateľ zariadenia pre deti a mládež ste ďalej povinnýzabezpečiť poučenie všetkých osôb, vrátane zákonných zástupcov detí azamestnancov školy, že všetky osoby, ktoré boli v úzkom kontakte sosobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, a to počas obdobia dvoch dnípredo dňom odberu vzorky biologického materiálu tejto osobe alebo dvochdní pred objavením sa prvých klinických príznakoch ochorenia u tejtoosoby, t.j. všetci žiaci a zamestnanci určenej triedy sú povinnédodržiavať karanténne opatrenia.         RÚVZ so sídlom v Nitre je naďalej nevyhnutné zasielať informácieo všetkých zachytených prípadoch ochorenia COVID-19 u žiakov alebozamestnancov školy, školského zariadenia. Uvedená povinnosť vyplývaprevádzkovateľom zariadenia pre deti a mládež z § 52 ods. 1 písm. m)zák. č. 355/2007 Z.z.  Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v ohrozeníverejného zdravia II.stupňa z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 Vám RÚVZ so sídlom v Nitre  zasiela nariadenie opatrení na predchádzanie ochoreniam elektronicky.

              Epidemiologické vyšetrovanie vykonala: M.Petrikovičová.

               

              Eva Reháková, riad.školy

               

               

            • DARUJTE 2%

            • Milí rodičia,

              aj tento rok sa môžete rozhodnúť o tom, komu poukážete 2% (3%) z daní, ktoré ste za rok 2021  zaplatili štátu.

              • 2% ( 3%) je malá čiastka, ktorá má však VEĽKÝ VÝZNAM, pretože
              • 2% (3%) znamená nielen slobodné rozhodnutie občana o spôsobe ich      využitia, ale
              • 2%  ( 3%) môžete podporiť deti

              Ako fyzická alebo právnická osoba máte právo poukázať 2%  (3% ) zaplatenej dane mimovládnej neziskovej organizácii. Svojou malou čiastkou s veľkým významom prispejete k rozvoju školy, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou každodenného života Vašich detí na ceste poznávania a hľadania.

              Postup pri poukazovaní 2% (3%) sa líši podľa toho, či ste zamestnancom, fyzickou osobou, ktorá si sama podáva daňové priznanie alebo ste firma:

              Ak ste zamestnanec:

              do 15. 2. 2022  požiadajte svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie

              do 30. 4. 2022  zamestnanec zašle alebo prinesie do MŠ a hromadne odnesieme  daňovému úradu v mieste trvalého bydliska vyplnené Vyhlásenie o poukázaní 2% dane spolu s Potvrdením o zaplatení dane, ktoré dostane od zamestnávateľa.

            • Hĺbkové vysávanie Šaľa

            • Milí rodičia,

              predstavujeme Vám firmu , ktorá nám v rámci projektu 

              ,, ZDRAVŠIE PROSTREDIE PRE VÁŠHO ŠKÔLKÁRA" sponzorsky povysávala hĺbkovo všetky postieľky a koberce v triedach, výsledok môžete vidieť na fotkách.

              Hĺbkovým vysávaním :

              sa odstraňujú nečistoty,prach,peľ,piesok,roztoče,odumreté kúsky kože z hĺbky až 10 cm

              sa eliminujú prejavy alergií a astmy,pretože alergény sú spoľahlivo odstránené

              je suchý proces : nečistoty sú iba odstreďované do nádoby s vodou.

              Touto cestou sa im chceme poďakovať za ich neoceniteľnú pomoc a už sme si ich objednali aj na august, kedy v rámci veľkého upratovania a dezinfekcie nám opäť hĺbkovo vyčistia lehátka a koberce.

              Pripájam link na FB stránku, verím, že ich služby využije nejeden z Vás.

            • Nástup do MŠ od 10.1.2022

            • Vážení rodičia,

              v súlade s usmernením MŠVVaŠ "Otvorenie škôl a školských zariadení od 10. januára 2022" Vám oznamujeme, že od pondelka 10.1.2022 fungujeme naďalej podľa manuálu ŠKOLSKÝ SEMAFOR verzia 1.6, to znamená, že je vstup cudzím osobám do priestorov materskej školy zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný).

              Vzhľadom na špecifický charakter výchovno-vzdelávacej činnosti materskej školy, vyplývajúci z vekových osobitostí detí predškolského veku a v súlade s Usmernením k vstupu cudzích osôb do priestorov materskej školy z 30.11.2021 Vás žiadame,

              aby ste sa v spoločných priestoroch zdržiavali len nevyhnutný čas – maximálne 10 minút a v obmedzenom počte 

              (1 rodič a 1 dieťa v každej šatni).

              Dôsledné dodržiavanie uvedených pokynov pomôže zabezpečiť zvýšenie ochrany zdravia všetkých detí ale aj zamestnancov materskej školy s cieľom, aby materské školy zostali v prevádzke čo najdlhšie obdobie a zamedzilo sa ich zatváraniu v čo najväčšom možnom rozsahu.

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

              Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá„Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa.

              Návštevník školy môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

              Pri vstupe si dezinfikujte ruky, vstup do budovy je povolený len s respirátorom.

              Dieťa privádza do materskej školy vždy len jeden zákonný zástupca, tiež dieťa vyzdvihne vždy len jedna osoba.

              Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu !

            • Novoročné prianie

            • V novom roku 2022 nám všetkým prajem trvalú prítomnosť tých najbežnejších maličkostí, ktoré sú celkom zadarmo a zároveň najdrahšie - úsmev, objatie, porozumenie, uznanie, pochvala, vďačnosť, láskavosť... usmievajme sa na seba, počúvajme sa, podporujme a povzbudzujme sa, vychádzajme si v ústrety, pomáhajme si... nezabúdajme, že mať, neznamená vlastniť, ale vedieť, že dať je viac ako dostať, že povedať "prosím" nebolí, že pomôcť a pomoc prijať nie je slabosť... mať niekoho, kto pri nás stojí a môcť pri niekom stáť, je obrovské bohatstvo.

              Nech je každý deň darom, radosťou, výzvou a prekvapením...

              A hlavne, to, čo vyžarujeme, to aj prijímame!

              Krásny a žiarivý rok 2022!

            • Vianočné prianie

            •  

               

               Blížia sa Vianoce, čas otvárania ľudských sŕdc, najkrajšie a najradostnejšie sviatky v roku. Čas radosti, veselosti, lásky, pokoja... Čas, keď sa môžeme na chvíľu pristaviť, zamyslieť sa nad čarom a atmosférou vianočných sviatkov. Ľudí sa zmocňuje sviatočná nálada. Každému akosi viac záleží na priateľoch, na blízkych a úcta k rodine nadobúda zväčšený rozmer.

               V čase adventu sa stávame lepšími, oživujeme tradície svojich predkov a snažíme sa čo najviac spríjemniť si tých pár sviatočných chvíľ. Hľadanie vhodných darčekov, nákupy, zdobenie vianočného stromčeka, upratovanie, vôňa domova preplnená ihličím, vôňa medovníkov – to všetko neodmysliteľne patrí k Vianociam.

               Pripravme sa teda na ne spoločne a vychutnajme si ich. Uvidíte – prídu ticho, nenápadne.

               V dušiach nech sa nám rozhostí krásny pocit, na stole nech vonia kapor či iné dobroty a Štedrý večer nech zanechá v srdciach stopy pohody, radosti a lásky.

                Nech všetko to dobré a krásne tak skoro nevyprchá z našich životov a z nášho každodenného správania sa jeden k druhému.

                   Nech vianočný čas trvá čo najdlhšie.

              Vôňa medu, ihličia, dobrôt plný stôl,

              atmosféra vianočná, liek na každý bôľ.

              Je to čas vianočný, keď stromček sa ligoce,

              zo srdca prajeme Vám prekrásne Vianoce.

                                             

                                                                         Riaditeľka a kolektív MŠ