• Novinky

            • Zmeny v organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania v materských školách od 12.10.2020

            • Vážení rodičia,

              upozorňujeme Vás na zmeny v organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania v materských školách v nadväznosti na zmeny v manuáli pre materské školy od 12.10.2020:

              I. Zákonný zástupca:

              • Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

              • Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

              • V prípade neprítomnosti dieťaťa v škole z dôvodu:

              1. podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom)

              2. ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom)

              predkladá pri návrate dieťaťa do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast (u ktorého je dieťa v starostlivosti) a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

              II. Odporúča sa, aby deti pri pobyte v interiéri a exteriéri materskej školy nosili rúška. Výnimku z nosenia rúšok majú deti do troch rokov.

              III. Realizácia krúžkovej činnosti pre deti sa neumožňuje.... 

              Vzhľadom na zmeny v organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania v materských školách v nadväznosti na zmeny v manuáli pre materské školy od 12.10.2020 a dôrazné odporúčanie, aby deti pri pobyte v interiéri a exteriéri materskej školy nosili rúška, Vás prosíme o nasledovné:

               - dieťa vstupuje do budovy materskej školy v rúšku rovnako ako osoba, ktorá ho sprevádza,

               - po vstupe do budovy materskej školy si dieťa aj sprevádzajúca osoba dezinfikujú ruky,

               - po prezlečení v priestoroch šatne sprevádzajúca osoba odprevadí dieťa do triedy – sprevádzajúca osoba má na sebe rúško,

               - po príchode do triedy si dieťa umyje ruky (ak si zákonný zástupca dieťaťa želá, aby dieťa malo rúško aj v triede, necháva si dieťa rúško na sebe),

               - umiestnite svojim deťom do skrinky aspoň 2 RÚŠKA, hygienicky zabalené, ktoré budú viditeľne a zreteľne PODPÍSANÉ (napr. fixkou na textil) .

              Výnimku majú deti do 3 rokov.

              ĎAKUJEME VÁM ZA POCHOPENIE ️!!!

               

               

               

            • POBYT DETÍ VONKU

            • Milí rodičia ,

              vzhľadom na skutočnosť vyplývajúcu z manuálu pre materské školy, citujem:

              "v závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi a pre deti organizuje v exteriéri"

              Vás prosíme, aby ste deťom priniesli do materskej školy vhodný odev na pobyt na školskom dvore (najlepšie sú tepláky) a nepremokavú obuv - keďže v dopoludňajších hodinách je tráva na školskom dvore často ešte mokrá.

              ĎAKUJEME ZA POCHOPENIE 

            • UPOZORNENIE!

            • Milí rodičia našich škôlkárov a priatelia našej materskej školy,

              dovoľujeme si Vás upozorniť na niekoľko dôležitých skutočností z organizačných pokynov upravujúcich podmienky materskej školy, ktoré vychádzajú z aktualizovaného manuálu pre materské školy (kompletné znenie manuálu nájdete na https://www.minedu.sk/materske-skoly-aktualizovane-30092020/)

              • Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľkou školy a písomným vyhlásením o bezinfekčnosti danej osoby (kontaktujte riaditeľku MŠ). Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, dieťaťa a osôb privádzajúcich a preberajúcich deti.

              • Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, telefonický, mail a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľky školy za vyššie uvedených podmienok.

              Zákonný zástupca dieťaťa

              • zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR - nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk.

              • odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

              • predkladá1. po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (tlačivo je k dispozícii v každej triede).2. pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

              • rešpektuje pravidlá nenosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy.

              • dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.

              ĎAKUJEME ZA POCHOPENIE A REŠPEKTOVANIE 

              https://www.minedu.sk/materske-skoly-aktualizovane-30092020/

            • Pokyny upravujúce podmienky MŠ na obdobie od 16.9.2020

            • Zákonný zástupca

              • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

              • Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie školského roku 2020/2021. 

              • Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

              Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  ( poskytne Vám  ho p.uč. ) Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. 

              • Rešpektuje pravidlá nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy.

              • V prípade, že u žiak je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

               

              aktualizovaný mauál od 16.9.2020 : https://www.minedu.sk/data/att/17287.pdf

            • Náš 1. deň v triede SLNIEČKA.

            • Dňa 2.septembra 2020 nastúpilo do triedy SLNIEČKA 22 detí, z toho 16 chlapcov a 6 dievčat. Deti sa oboznamovali s priestormi materskej školy, novými hračkami a režimom dňa. A ako to zvládli? Na prvý deň veľmi statočne. Veď vieme, že každý začiatok je ťažký. (viď. fotoalbum)

            • Aktualizácia- príloha ku Školskému poriadku od 1.9.2020

            • Manuál pre materské školy upravujúci organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v materských školách pre školský rok 2020/2021. Jeho cieľom je stanoviť základné prevádzkové podmienky materských škôl po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní. Upravuje základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov. 

              https://www.minedu.sk/data/att/17064.pdf

              https://www.minedu.sk/data/att/17065.pdf